12 december 2018| Jeugddarten

Aanstaande vrijdag, 14 december, is alweer de laatste jeugddarten van 2018. Kom allen en maak er een leuke middag van, en dan in januari gaan we weer verder, 11 januari vanaf 16:00 (inloop vanaf 15:30).
LET OP: vrijdag zijn er brieven te krijgen bij Rob en Anouska voor het jeugd-volwassenen toernooi en de Dutch Open! Neem deze mee en laat ze door je ouders ondertekenen !!

Bron: bestuur08 december 2018| Nadere uitleg vrijdag avond competitie

Afgelopen vrijdag was er enige discussie en onduidelijkheid over de door DVL gehanteerde regels. Vandaar dat wij hier een toelichting geven op wat er op de vrijdag avond gespeeld wordt

DVL speelt de vrijdagavond in toernooi vorm. Hierbij is er eerst een poule ronde, waarna de beste 2 van de poule naar de winnaarsronde doorstromen, en de overige in een verliezersronde terechtkomen. Dit is een knockout systeem, waarbij de schrijver in de eerste ronde wordt aangewezen door de wedstrijdleiding, waarbij gekeken wordt naar bye's en daarna proberen we de schrijver altijd in dezelfde 'arm' van het toernooi te kiezen. De 3e en 4e plaats leveren onderling GEEN extra punten op, maar worden gespeeld om de eeuwige roem.
we spelen een best of 5 bij poules van 4 en best of 7 bij poules van drie, bij minder dan 32 spelers! Wanneer we meer dan 32 spelers hebben stellen we dit bij naar respectievelijk best of 3 en best of 5. Winnaarsronde begint altijd met best of 5, verliezersronde met best of 3, in de halve finales gaat dit omhoog.

De poule stand wordt als volgt bepaald:

 • volgorde van aantal gewonnen wedstrijden
 • bij gelijke stand in gewonnen wedstrijden: Aantal legs voor
 • Bij gelijke stand in legs voor: aantal legs tegen
 • Wanneer de stand dan nog gelijk is telt bij twee deelnemers met gelijke stand onderling resulaat, bij drie met gelijke stand wordt een 1001 gespeeld.
Winnaar in een poule krijg 2 punten, nummer twee krijgt 1 punt, nummers 3 en verder geen punten. Puntentelling winnaarsronde:
 • 1e winnaarsronde: 10 punten
 • 2e winnaarsronde: 8 punten
 • 3e/4e winnaarsronde: 6 punten
 • 5e-8e winnaarsronde: 4 punten
 • 9e- 32e winnaarsronde: 2 punten

 • 1e verliezersronde: 4 punten
 • 2e verliezersronde: 3 punten
 • 3e/4e verliezersronde: 2 punten
 • 5e-8e verliezersronde: 1 punten
 • 9e- 32e verliezersronde: 0 punten
Het is goed mogelijk dat wij hierin afwijken van wat op andere locaties en toernooien wordt gehanteerd, maar dit zijn de regels zoals deze zijn samengesteld in overleg met onze leden, en DVL als vereniging houdt zich aan deze regels. Uitzonderingen worden hier niet op gemaakt. Let ook als speler op dat de schrijver de uitslag goed opschrijft, achteraf corrigeren levert vaak grote problemen op, zeker als winnaar en verliezersronde al gestart zijn. Controleer je uitslag.

Bron: bestuur04 november 2018| Aankondiging Winterdarts toernooi

24 November organiseert DVL een dubbel in / dubbel uit toernooi in MFA de Windhoek. Deelname is voor iedereen toegestaan, meld je aan via : e-mail of DVL pagina

Winterdarts 2018
Datum: zaterdag 24 november 2018
locatie: Buurthuis de Windhoek
Aanvang: 13.00 uur, starten 14.00 uur
LEEFTIJD: ntb
kosten: ntb
Maximum deelnemers: 56

Bron: bestuur07 oktober 2018| HALLOWEENDARTS !!

Halloween Darts 2018

Darten zoals je NIET gewend bent, spelvormen die je niet kunt voorbereiden, zoals de beruchte Ring van Rob! Dit wil je niet missen, en alle leden mogen meedoen! Ken je iemand die niet bekend is met DVL, maar mee wil doen, dan zijn die welkom voor het vriendelijke prijsje van 2.50 euro. En omdat het in Halloweenstijl is, vragen wij alle bezoekers zich te verkleden in Halloween stijl, ook hier zijn leuke prijzen voor. Elk jaar zijn er meer en meer leden die zich verkleden, dus schaam je niet ! Geef je op via: e-mail of DVL pagina

HALLOWEENDARTS 2018
Datum: zaterdag 27 oktober 2018
locatie: Buurthuis de Windhoek
Aanvang: 13.00 uur, starten 14.00 uur
LEEFTIJD: LET OP: Vanaf 18 jaar !
kosten: GRATIS, introducé 2,50 euro
Maximum deelnemers: 56

Bron: bestuur03 oktober 2018| Belangrijk nieuws over de jeugd!!

Een aantal ouders heeft ons benaderd dat wij in het nieuwe seizoen een vrijdag hebben gekozen welke om meerdere redenen niet past in hun planning. Na overleg heeft het bestuur daarom besloten om de jeugd voortaan om de week te laten spelen vanaf deze vrijdag. Dat betekent dat er AANSTAANDE VRIJDAG 5 OKTOBER jeugddarten is vanaf 16:00 uur! De volgende speeldag zal dan zijn 19 oktober, en zo om de week. De DVL agenda is hier ook op aangepast.

Bron: bestuur03 oktober 2018| Bestuursnieuws

Helaas heeft Joel het bestuur laten weten te stoppen met zijn werk voor DVL. Als DVL vinden wij dit zeer spijtig, en danken wij hem voor de jaren trouwe hulp aan de vereniging. Wij wensen Joel veel succes met zijn werkzaamheden bij de FDD. Joel stopt om persoonlijke redenen. Het bestuur heeft besloten om voorlopig GEEN vervanger aan te stellen, en als 4-mans bestuur door te gaan. Bij de ALV in mei 2019 zal de functie van secretaris dan verkiesbaar zijn. Geinteresseerden kunnen zich melden via ons emailadres, door een motivatie te schrijven waarom hij/zij denkt een goede secretaris te kunnen zijn. Let op: we zijn specifiek op zoek naar een secretaris, dit houdt in dat je verantwoordelijk bent voor een deel van het administratieve werk van de vereniging alsmede communicatie naar de pers en dergelijke. Wij verwachten dan ook dat je hier enige ervaring mee hebt, en dit goed kan invullen.

Bron: bestuur28 augustus 2018| Nieuw Seizoen

We gaan weer beginnen! En wel vanaf 31 augustus, aanvang om 20:00! De jeugd zal iets later weer beginnen, en wel vanaf vrijdag 14 augustus om 16:00. De jeugd blijft voorlopig elke twee weken spelen. Er zullen ook dit jaar weer meerdere teams zijn die de donderdag avond gebruiken als thuis speelavond in MFA de windhoek, houdt de agenda in de gaten. Iedereen een goed seizoen gewenst !

Bron: bestuur