22 juni 2019| Einde seizoen

Seizoen 2018-2019 zit er op ! De eindstand staat vast, en we zijn toe aan een heerlijke vakantie. DVL staat weer klaar vanaf 6 september. We gaan deze zomer nog wel klussen, en zoeken mensen die ons daarbij kunnen helpen. Vooral mensen die handig zijn met hout en ijzer zijn zeer welkom, meld je even bij een van de bestuursleden. 28 juni hebben we ons eindtoernooi. Zie het bericht hieronder voor meer info. Verder wensen we ieder die er de 28e niet bij kan zijn een geweldige zomer en hopen we jullie allen weer te zien op 6 september !

Bron: bestuur08 juni 2019| Einde seizoen in zicht

We zitten in de laatste competitie weken. Onze laatste competitie avond is op 21 juni. De week daarop is onze traditionele bekerdag en eindtoernooi. Wat gaan we de 28e doen?
Allereerst is er een jeugd toernooi vanaf 17:30. Bij dit toernooi zoekt het jeugdlid een koppelpartner. Dit mag een ander jeugdlid zijn, of een volwassene. Zij gooien samen een eindtoernooi, waarna er de seizoensbekeruitreiking zal zijn. Dit zal enige overlap hebben met de volwassenen avond, maar is voor de jeugd des te leuker !
We willen rond de normale tijd beginnen, dus zorg dat je tussen 19:30 en 20:00 aanwezig bent. We beginnen met de seizoensbekers direct NA de jeugd, en dan beginnen we met ons eindtoernooi. Zoals elk jaar hebben we weer iets aparts bedacht, en we weten zeker dat dit toernooi ook voor jullie een leuke uitdaging zal zijn ! Overigens, niet iedereen weet dit, maar in onze huisregels staat vermeld dat we de laatste zes competitie weken GEEN nieuwe of eenmalige leden laten meespelen, dit om evt competitie vervalsing te voorkomen. Houdt hier rekening mee als je iemand wilt meenemen.

Bron: bestuur15 Mei 2019| Mededelingenvan het bestuur

Algemene Ledenvergadering 24 mei vanaf 19:30
 • Mededelingen bestuur
 • Financieel overzicht 2018/2019
 • Verkiezing bestuur
 • Wijziging statuten
 • Rondvraag


28 mei 2019| BELANGRIJK: HEMELVAART

Vrijdag 31 mei is er, in tegenstelling tot eerdere berichten, GEEN darten. Wij wensen iedereen een prettig hemelvaartweekend.

Bron: bestuur15 Mei 2019| Mededelingenvan het bestuur

Algemene Ledenvergadering 24 mei vanaf 19:30
 • Mededelingen bestuur
 • Financieel overzicht 2018/2019
 • Verkiezing bestuur
 • Wijziging statuten
 • Rondvraag

Jeugd

NJTK
Dit jaar zal DVL helaas niet mee doen aan het NJTK. Dit valt in het hemelvaart weekend, en er zijn vanuit DVL geen vrijwilligers beschikbaar om dit te begeleiden.
31 mei
Er is deze dag geen jeugd darten, ook hier ivm het hemelvaart weekend.
8 juni
Op 8 juni stond een toernooi gepland voor de jeugd, helaas moeten we ook deze laten vervallen. Dit ivm beschikbaarheid vrijwilligers.
28 juni
Dit is de laatste speeldag voor de jeugd. Omdat we hier ook voor de jeugd iets speciaals willen doen spelen we een koppeltoernooi voor de jeugd, van 18:00 tot 20:00 (aanvang volwassenen). De jeugdspelers kiezen vooraf (niet op de dag zelf dus) een koppelpartner. Dit mag een volwassene of een ander jeugdlid zijn. Het wordt een 301/3 toernooi.

Bron: bestuur23 Maart 2019| Algemene Leden Vergadering 2019

Zoals elk jaar is in mei onze traditionele Leden vergadering. Gezien wij een vereniging zijn met statuten en ingeschreven bij de KvK moeten wij ook jaarlijks verantwoording naar de leden doen, en is dit tevens de gelegenheid het seizoen door te nemen, of om vragen welke onder de leden spelen te beantwoorden.

De ALV is dit jaar op 24 mei vanaf 19:30. Na de ALV gaan we verder met de reguliere competitie. Voor de ALV werken wij met een vaste agenda,deze wordt twee weken van te voren bekendgemaakt. Als er leden zijn die bepaalde items graag op de agenda zien, dan kunnen zij deze tot twee weken voor de tijd indienen.

Verder is er een vacature binnen het bestuur voor secretaris. Deze functie houdt in dat je verantwoordelijk bent voor een deel van het administratieve werk van de vereniging alsmede communicatie naar de pers en dergelijke. Wij verwachten dan ook dat je hier enige ervaring mee hebt, en dit goed kan invullen. Daarnaast mag je mee beslissen over bestuurszaken, namens de leden. Hier is nu één aanmelding voor binnen. Bij geen verdere aanmeldingen is er geen verkiezing noodzakelijk, anders wordt er op de ALV gekozen. Aanmelden voor een bestuursfunctie moet schriftelijk, dmv een mail met een motivatie aan bestuur@dvlelystad.nl

Bron: bestuur


 


2 maart 2019| Open Haven 2019

Open Haven 2019

Het Open Haven toernooi voor dit jaar is een single toernooi, met een gegarandeerde prijzenpot van 250 euro ! Mogelijk kan dit nog oplopen door inschrijvingen. Iedereen mag meedoen, we hanteren een maximum van 54 deelnemers. Ook introduceren wij, naar goed voorbeeld van onze vrienden uit Swifterbant, de hoge finish pot, 1 euro van je inschrijfgeld gaat in deze pot, hoge finishes worden opgegeven bij de wedstrijdleiding en ingevuld op een formulier. Op eind van de dag wordt er willekeurig een lootje getrokken, de persoon die deze finish heeft gegooid wint de pot.
Geef je op via: e-mail of DVL pagina

Open Haven toernooi 2019
Datum: zaterdag 16 maart 2019
locatie: Buurthuis de Windhoek
Aanvang: 14.00 uur
kosten: 4,50 voor leden, 6 euro voor niet leden
Maximum deelnemers: 54

Bron: bestuur29 januari 2019| Volwassen Jeugd Toernooi 2019

Dit weekend was het dan zo ver, het volwassen Jeugd toernooi, en het was weer een groot succes. DVL bedankt ieder voor zijn/haar aanwezigheid en inzet, en op naar de volgende editie. De eindstand was:

  Winnaarsronde:
 1. Amy/Johan
 2. Dion/Andreas
 3. Dyomi/Leo
  Verliezersronde:
 1. Etienne/Lennart
 2. Ryan/Ricarda
 3. Jermaine/Stijn
Speciale vermelding voor Ryan, die de aanmoedigingsprijs heeft gewonnen !
De stand bij de jeugd is aangepast met alle behaalde toernooipunten.

Bron: bestuur14 januari 2019| Volwassen Jeugd Toernooi 2019

Volwassen jeugd 2019

Na het grote succes van vorig jaar ook dit jaar weer een jeugd zoekt volwassene toernooi. Voor onze jeugd leden een kans om EXTRA punten te scoren voor hun ranking, voor de volwassenen een leuke middag met jeugd, de toekomst van DVL. Onze jeugd groeit elk jaar, niet alleen letterlijk, maar ook in hoe ze gooien. En dit is een mooie kans om dit te testen. Dus ben je jeugdlid, en wil je je laten zien, of ben je volwassene, en benieuwd naar al ons talent, meld je dan aan ! Alle LEDEN van DVL kunnen zich aanmelden bij Rob Mulder op vrijdag, of via de mail of het FB event.
Geef je op via: e-mail of DVL pagina

Volwassen Jeugd Toernooi 2018
Datum: zondag 27 januari 2018
locatie: Buurthuis de Windhoek
Aanvang: 14.00 uur
kosten: GRATIS
Maximum deelnemers: 56

Bron: bestuur24 december 2018| WINTERSTOP

Beste leden, wij genieten van een weekje vakantie, vanaf 4 januari 2019 is er weer darten !! Jullie zijn welkom vanaf 19:30 in het buurthuis, beginnen om 20:00 uur. Wij hopen iedereen weer in goede gezondheid te mogen begroeten, en willen iedereen graag een sportief 2019 wensen.
Een kleine opmerking, we merken de laatste weken dat velen het darten af en toe wel heel serieus nemen, vergeet niet dat het vrijdag avond is, en voor velen een avondje uit! Dat betekent dat we van een geintje op zijn tijd houden, en we de avond gezellig en leuk willen laten verlopen. Pas je hier aub op aan, laten we 2019 een ouderwets leuk DVL jaar maken !

Bron: bestuur12 december 2018| Jeugddarten

Aanstaande vrijdag, 14 december, is alweer de laatste jeugddarten van 2018. Kom allen en maak er een leuke middag van, en dan in januari gaan we weer verder, 11 januari vanaf 16:00 (inloop vanaf 15:30).
LET OP: vrijdag zijn er brieven te krijgen bij Rob en Anouska voor het jeugd-volwassenen toernooi en de Dutch Open! Neem deze mee en laat ze door je ouders ondertekenen !!

Bron: bestuur08 december 2018| Nadere uitleg vrijdag avond competitie

Afgelopen vrijdag was er enige discussie en onduidelijkheid over de door DVL gehanteerde regels. Vandaar dat wij hier een toelichting geven op wat er op de vrijdag avond gespeeld wordt

DVL speelt de vrijdagavond in toernooi vorm. Hierbij is er eerst een poule ronde, waarna de beste 2 van de poule naar de winnaarsronde doorstromen, en de overige in een verliezersronde terechtkomen. Dit is een knockout systeem, waarbij de schrijver in de eerste ronde wordt aangewezen door de wedstrijdleiding, waarbij gekeken wordt naar bye's en daarna proberen we de schrijver altijd in dezelfde 'arm' van het toernooi te kiezen. De 3e en 4e plaats leveren onderling GEEN extra punten op, maar worden gespeeld om de eeuwige roem.
we spelen een best of 5 bij poules van 4 en best of 7 bij poules van drie, bij minder dan 32 spelers! Wanneer we meer dan 32 spelers hebben stellen we dit bij naar respectievelijk best of 3 en best of 5. Winnaarsronde begint altijd met best of 5, verliezersronde met best of 3, in de halve finales gaat dit omhoog.

De poule stand wordt als volgt bepaald:

 • volgorde van aantal gewonnen wedstrijden
 • bij gelijke stand in gewonnen wedstrijden: Aantal legs voor
 • Bij gelijke stand in legs voor: aantal legs tegen
 • Wanneer de stand dan nog gelijk is telt bij twee deelnemers met gelijke stand onderling resulaat, bij drie met gelijke stand wordt een 1001 gespeeld.
Winnaar in een poule krijg 2 punten, nummer twee krijgt 1 punt, nummers 3 en verder geen punten. Puntentelling winnaarsronde:
 • 1e winnaarsronde: 10 punten
 • 2e winnaarsronde: 8 punten
 • 3e/4e winnaarsronde: 6 punten
 • 5e-8e winnaarsronde: 4 punten
 • 9e- 32e winnaarsronde: 2 punten

 • 1e verliezersronde: 4 punten
 • 2e verliezersronde: 3 punten
 • 3e/4e verliezersronde: 2 punten
 • 5e-8e verliezersronde: 1 punten
 • 9e- 32e verliezersronde: 0 punten
Het is goed mogelijk dat wij hierin afwijken van wat op andere locaties en toernooien wordt gehanteerd, maar dit zijn de regels zoals deze zijn samengesteld in overleg met onze leden, en DVL als vereniging houdt zich aan deze regels. Uitzonderingen worden hier niet op gemaakt. Let ook als speler op dat de schrijver de uitslag goed opschrijft, achteraf corrigeren levert vaak grote problemen op, zeker als winnaar en verliezersronde al gestart zijn. Controleer je uitslag.

Bron: bestuur04 november 2018| Aankondiging Winterdarts toernooi

24 November organiseert DVL een dubbel in / dubbel uit toernooi in MFA de Windhoek. Deelname is voor iedereen toegestaan, meld je aan via : e-mail of DVL pagina

Winterdarts 2018
Datum: zaterdag 24 november 2018
locatie: Buurthuis de Windhoek
Aanvang: 13.00 uur, starten 14.00 uur
LEEFTIJD: ntb
kosten: ntb
Maximum deelnemers: 56

Bron: bestuur07 oktober 2018| HALLOWEENDARTS !!

Halloween Darts 2018

Darten zoals je NIET gewend bent, spelvormen die je niet kunt voorbereiden, zoals de beruchte Ring van Rob! Dit wil je niet missen, en alle leden mogen meedoen! Ken je iemand die niet bekend is met DVL, maar mee wil doen, dan zijn die welkom voor het vriendelijke prijsje van 2.50 euro. En omdat het in Halloweenstijl is, vragen wij alle bezoekers zich te verkleden in Halloween stijl, ook hier zijn leuke prijzen voor. Elk jaar zijn er meer en meer leden die zich verkleden, dus schaam je niet ! Geef je op via: e-mail of DVL pagina

HALLOWEENDARTS 2018
Datum: zaterdag 27 oktober 2018
locatie: Buurthuis de Windhoek
Aanvang: 13.00 uur, starten 14.00 uur
LEEFTIJD: LET OP: Vanaf 18 jaar !
kosten: GRATIS, introducé 2,50 euro
Maximum deelnemers: 56

Bron: bestuur03 oktober 2018| Belangrijk nieuws over de jeugd!!

Een aantal ouders heeft ons benaderd dat wij in het nieuwe seizoen een vrijdag hebben gekozen welke om meerdere redenen niet past in hun planning. Na overleg heeft het bestuur daarom besloten om de jeugd voortaan om de week te laten spelen vanaf deze vrijdag. Dat betekent dat er AANSTAANDE VRIJDAG 5 OKTOBER jeugddarten is vanaf 16:00 uur! De volgende speeldag zal dan zijn 19 oktober, en zo om de week. De DVL agenda is hier ook op aangepast.

Bron: bestuur03 oktober 2018| Bestuursnieuws

Helaas heeft Joel het bestuur laten weten te stoppen met zijn werk voor DVL. Als DVL vinden wij dit zeer spijtig, en danken wij hem voor de jaren trouwe hulp aan de vereniging. Wij wensen Joel veel succes met zijn werkzaamheden bij de FDD. Joel stopt om persoonlijke redenen. Het bestuur heeft besloten om voorlopig GEEN vervanger aan te stellen, en als 4-mans bestuur door te gaan. Bij de ALV in mei 2019 zal de functie van secretaris dan verkiesbaar zijn. Geinteresseerden kunnen zich melden via ons emailadres, door een motivatie te schrijven waarom hij/zij denkt een goede secretaris te kunnen zijn. Let op: we zijn specifiek op zoek naar een secretaris, dit houdt in dat je verantwoordelijk bent voor een deel van het administratieve werk van de vereniging alsmede communicatie naar de pers en dergelijke. Wij verwachten dan ook dat je hier enige ervaring mee hebt, en dit goed kan invullen.

Bron: bestuur28 augustus 2018| Nieuw Seizoen

We gaan weer beginnen! En wel vanaf 31 augustus, aanvang om 20:00! De jeugd zal iets later weer beginnen, en wel vanaf vrijdag 14 augustus om 16:00. De jeugd blijft voorlopig elke twee weken spelen. Er zullen ook dit jaar weer meerdere teams zijn die de donderdag avond gebruiken als thuis speelavond in MFA de windhoek, houdt de agenda in de gaten. Iedereen een goed seizoen gewenst !

Bron: bestuur